Politie en ziekenhuis zwijgen over doodsoorzaak Franklyn Hart (34)

franklin H, suriname, politie
Franklin H.

Zowel het ziekenhuis als de politie willen niets kwijt over de exacte doodsoorzaak van Franklyn Hart (34). De man die er van verdacht wordt vorige week vrijdag op een motoragent te hebben geschoten overleed zondagavond in het ziekenhuis.

Hart liep tijdens zijn arrestatie minimaal een schotwond op in zijn linker onderbeen. Deze wond was zichtbaar op de foto die tijdens zijn arrestatie werd gemaakt. Hart overleed twee dagen later, zondagavond, in het ziekenhuis. Op social media werd verrast gereageerd en druk gespeculeerd over de mogelijke doodsoorzaak van de verdachte.

Volgens het boekje

Advocaat Maureen Nibte gaat er vanuit dat de agenten niet buiten hun boekje zijn gegaan. “De wetsdienaren zijn vermoedelijk in een bepaalde positie gemanoeuvreerd, waardoor zij genoodzaakt waren geweld toe te passen”, zegt Nibte tegen De Ware Tijd. Nibte denkt dat de politie geen onnodig risico wilde nemen, omdat Hart gewapend was.

Zowel het ziekenhuis als de politie laten niets los over de exacte doodsoorzaak van Hart. Humphrey Naarden, hoofdinspecteur van de politie, benadrukt dat de politieagenten zich professioneel hebben opgesteld tijdens de klopjacht op de verdachte. “Ondanks de emoties hebben zij volgens het boekje gehandeld. Als wij de verdachte wilden doodschieten was het op dezelfde dag gebeurd”, aldus Naarden.

Motoragent

De motoragent die Hart staande wilde houden, werd vier keer in zijn benen getroffen. De kogels werden afgevuurd door de overleden man, die daarna op de vlucht sloeg. Na een klopjacht van twee uur kon Hart gearresteerd worden in de omgeving van de Warakoeweg. De agent moest geopereerd worden aan zijn verwondingen, maar verkeerd buiten levensgevaar.