Politie Guyana doet grootscheeps onderzoek na moord op Oemrawsingh (40)

nitinder-oemrawsingh-suriname-lichaam-suriname-1
Foto: Facebook.

De politie in Guyana zet alles op alles om de verdachten in te lijven die verantwoordelijk zijn voor de moord op de 40-jarige Surinaamse ondernemer Nitinder Oemrawsingh. Het lichaam van de man werd maandagmiddag gevonden op een strand in Berbice, Guyana.

Een commandant van de politie laat aan de Guyana Chronicle weten dat er beelden van beveiligingscamera’s in het gebied en op de weg naar het strand, waar het stoffelijk overschot van Oemrawsingh werd aangetroffen, zal worden opgevraagd. Ook zegt hij dat er heen en weer informatie gedeeld zal gaan met de autoriteiten in Suriname.

Daarnaast melden bronnen aan de krant dat de politie ook opzoek is naar een man bij wie Oemrawsingh verbleef in Guyana. Ook zullen alle hotels in de omgeving gecontroleerd worden om te zien of de Surinaamse ondernemer hier ingecheckt heeft.

Afrekening

Het lichaam van Oemrawsingh, die met zijn gezicht naar boven gericht werd aangetroffen op het strand, vertoonde een schotwond in het voorhoofd. Ook werden er sporen van geweld aangetroffen op zijn lichaam. Oemrawsingh droeg een lichtblauw mouwloos shirt, een zwarte joggingsbroek en zwarte sportschoenen. Zijn mobiele telefoon lag vlak bij zijn hoofd en in zijn zakken werd zo een 400 dollar aangetroffen.

Een oom van het slachtoffer reisde af naar Guyana en identificeerde het lichaam in het Skeldon Ziekenhuis. De Guyanese politie sloot een roofoverval al snel uit en gaat uit van een afrekening in het criminele circuit.

Vrije voeten

Oemrawsingh, rijstexporteur bij het bedrijf Nivash Rijst in Nickerie, kwam na de enorme drugsvangst in de Surinaamse haven al vrij snel in beeld bij de politie. De 2.344 kilo cocaïne die werd aangetroffen in een container met rijst was afkomstig van het bedrijf waar hij werkzaam was. De man was echter snel weer op vrije voeten en vluchtte naar Guyana. Ook de broer van Oemrawsingh zou opgepakt en verhoort zijn.

Arrestaties

De Surinaamse politie maakte gisteren bekend dat het vier verdachten in de omvangrijke drugszaak heeft aangehouden. Onder de verdachte zijn twee inklaarders, de 55-jarige Hillary G. en de 30-jarige Vanella M. Ook is de 49-jarige douaneambtenaar Dharmindersingh A. en de 43-jarige vrachtwagenchauffeur Shailindra O. opgepakt voor verhoor. De Ware Tijd schrijft dat vermoedelijk de douanier verantwoordelijk is voor het verzegelen van de container met rijst, waarin ook de cocaïne zat.

De onderschepte drugs wordt aanstaande donderdag in het district Brokopondo verbrand. Dit zal gebeuren onder toeziend oog van enkele functionarissen van het Openbaar Ministerie (OM).