Politie pakt verdachte dodelijke mishandeling Surinaamse militair op

clifton van der clous, suriname, militair-
Clifton van der Clous. Foto: Facebook.

De Surinaamse politie heeft woensdagavond omstreeks 23:00 uur de 35-jarige verdachte Giovanni S. alias ‘Bolo’ aangehouden. De man heeft verklaard de 34-jarige Surinaamse beroepsmilitair Clifton van der Clous meerdere malen met een stuk hout op het hoofd te hebben geslagen, waardoor hij een schedelbasisfractuur opliep en overleed.

Toen de politie Giovanni S. als verdachte in het vizier kreeg, bleek hij te zijn uitgeweken naar het binnenland. Na informatie te hebben nagetrokken, kon de man door een arrestatieteam worden aangehouden op de weg naar Apoera.

De militair was afgelopen weekend betrokken bij een aanrijding, waarbij hij een bromfietser had aangereden op de weg naar Bigi Poika. Van der Clous reed door en werd direct achterna gezeten door enkele omstanders. Zij reden de automobilist klem, haalde de man uit het voertuig en mishandelde hem.

Toen de politie op de locatie arriveerde was de militair niet aanspreekbaar. De man vertoonde letsel op zijn voorhoofd en rechter schouder. De adem van de militair riekte naar alcohol. De Militaire Politie (MP) heeft de man vervolgens naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) vervoerd, waar hij kort na aankomst overleed.

Overtuigd

Een nicht van de overleden militair was direct overtuigd dat van der Clous door mishandeling om het leven was gekomen. “We weten wie de daders allemaal zijn die mn neefje hebben mishandeld en vermoord op Bigi Poika. Geven jullie je op bij de politie. En mensen wiens zonen of man mn neefje dit hebben aangedaan, we hebben film en al, geef je aan bij de politie, anders word t maar erger. Er zijn bewijzen genoeg. Wij familie weten wie jullie allemaal zijn…..Tide nafoe wie, tamara na foe joe.neks no ey kibrie. Joe beurt ey doro toe”, schreef het familielid op Facebook.

Het onderzoek in zaak wordt voortgezet door de afdeling Kapitale Delicten (KD) en Militaire Politie (MP).

Van der Clous laat een vrouw, twee zonen (10 en 7) en een dochter (1) achter.