Regionale SLM-vlucht met 24 uur vertraagd

slm, surinam airways, boeing 737, pz-tcn
Een oude Boeing 737-300 (PZ-TCN) van de SLM. Foto: Eddie Heisterkamp

De regionale SLM-vlucht vanuit Belem (Brazilië) is met 24 uur vertraagd door “opeenvolgende problemen”. Dit vertelt SLM-directeur Robbi Lachmising aan Starnieuws. 

Slecht weer

In Cayenne werd het toestel getroffen door een birdstrike. Hierdoor moest de Boeing voor veiligheidsredenen verplicht gecontroleerd worden, waardoor vertraging werd opgelopen. Toen het toestel groen licht had gekregen om koers te zetten richting Belem, kon het daar uiteindelijk door slecht weer niet landen. Er werd voor de landing vervolgens uitgeweken naar de Braziliaanse stad Macapa. Hierbij liep de airline nogmaals vertraging op.

Vlieguren

Door alle opgelopen vertragingen zat de crew in Macapa aan het maximum aantal vlieguren. Volgens de internationale veiligheidsregels is de crew dan verplicht om rust te nemen, vertelt Lachmising. Hierdoor liep de Surinaamse maatschappij voor de derde maal vertraging op.

De vlucht zou in eerste instantie zaterdagochtend om 7 uur zou worden uitgevoerd. Dit is nu verplaatst naar 7 uur zondagochtend.

“Dit ligt buiten onze invloedssfeer en doen er alles aan om zo snel mogelijk het normale vluchtschema op gang te krijgen”, aldus de SLM-directeur.