Reizigers woedend na plots faillissement Surinaams reisbureau

fly-su, suriname, vliegtickets
Foto: AT5

Tientallen gedupeerde zijn vandaag naar het huis van de eigenaresse van het Surinaamse reisbureau Fly-Su in Zeeburg getrokken om verhaal te halen. Zij hebben tickets naar Suriname geboekt en betaald, maar hebben deze nooit ontvangen.

Failliet

Voor de etalage van het reisbureau aan de Bijlmerdreef ligt een briefje met ‘failliet’. Meerdere gedupeerden zeggen dat het reisbureau afgelopen dagen nog geld incasseerden van klanten. Zij denken nu dat zij zijn opgelicht en trokken naar de woning van de eigenaar.

‘Ik kwam vandaag mijn ticket halen en er stond “faillissement” op de deur’, zegt een van de mannen die verhaal kwam halen. Hij heeft begrepen dat er 65 gedupeerden zijn, maar vermoedt dat het nog veel meer zijn. ‘Ik heb 1165 euro betaald. Weet je hoe hard ik heb gewerkt, meneer? Ik moest mijn mondje en mijn kontje verkopen ervoor. Ik heb het nu niet. Het is veel!’

Kerst zonder familie

Het geld is nog niet eens het grootste probleem. De vluchten naar Suriname zitten de komende weken volgeboekt. Men betaalt de hoofdprijs voor tickets in de maand december. AT5 sprak ook met een vader wiens kinderen al naar Suriname gevlogen zijn. Hij loopt nu kerst met zijn familie mis.

Ook vlogster Elena Bossepieking deelde op Facebook een filmpje waarin zij furieus is en huilt om wat haar is overkomen. “Jij bent een beest van een mens!”.

UPDATE: De eigenaresse heeft enkele uren geleden gereageerd op de consternatie met een Facebook bericht, maar deze werden later weer verwijderd.