Ronnie Brunswijk strooit geld vanuit helikopter in Suriname

brunswijk, helikopter, geld, suriname
Dorpsbewoners proberen geldbiljetten te vangen die vanuit een helikopter gegooid worden door Ronnie Brunswijk.

Ronnie Brunswijk, leider van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), heeft vanuit een helikopter geld uitgestrooid boven zijn geboortedorp Moengo Tapoe in Oost-Suriname. De politieke leider ontkent echter dat het om een politieke PR-stunt gaat. 

De actie werd door een dorpsbewoner vastgelegd op camera. Zij zegt dat Brunswijk, bijgenaamd Bravo, vaker geld uit helikopters strooit. Zelf ving de dame in kwestie ook een biljet.

Brunswijk zegt tegenover de Surinaamse nieuwswebsite Starnieuws dat het geen politieke actie betreft. Een neef van de politicus is overleden en het ritueel ‘pur blaka’ vond plaats in Moengo Tapoe. “Er wordt dan geld gezet op een tafel. Het was om de droevige stemming een beetje weg te maken. Ik heb echt niet met geld gestrooid. Het was niet eens duizend SRD”, aldus Brunswijk. De familie heeft ook persoonlijke ondersteuning gekregen van de ABOP-voorman. 

Het is niet de eerste keer dat Brunswijk geld uitdeelt in het openbaar. In 2013 klom hij bij een concert van rapper Rick Ross op het podium en begon biljetten van 100 Amerikaanse dollar aan het publiek uit te delen.

Zie hieronder de video van het strooien van de geldbiljetten uit de helikopter.