Rovers gebruiken taxi voor overval met taxichauffeur in kofferbak

politieauto, suriname, kps, paramaribo, korps
Foto: KPS.

Een Surinaamse taxichauffeur is gisteren door een crimineel uren opgesloten geweest in de kofferbak van zijn eigen auto. Het voertuig werd vervolgens uren later, met de man nog in de laadbak, gebruikt bij een overval op een winkel in het dorp Powakka. Dit meldt Times of Suriname.

De taxichauffeur kreeg omstreeks 01:30 uur een telefoontje om een persoon op te halen aan de Hoogestraat en deze naar de Toekomstweg te vervoeren. Toen het voertuig op zijn bestemming arriveerde, dook er een gemaskerde man op die de taxichauffeur onder schot hield. De twee mannen bonden de man vast met het koord van zijn broek en sloten hem op in de kofferbak. De gewapende crimineel reed vervolgens weg in de taxi, terwijl de man die als eerste opgehaald werd op locatie achterbleef.

De man haalde uren later, met de taxichauffeur nog in de kofferbak, nog twee handlangers op en overvielen gistermorgen omstreeks 09:00 uur een winkel in het dorp Powakka (Para). De rovers hielden de caissière onder schot en maakte 3.000 SRD en twintig sloffen sigaretten buit, aldus de krant. Ook werd het back-up bestand van de beveiligingscamera door het drietal meegenomen. De winkelier, die op dat moment voor zijn winkel stond, vluchtte toen hij de gewapende mannen zag.

De criminelen maakte zich na de daad uit de voeten en reden richting Brokopondo. Op de Afobakaweg begaf de motor van het voertuig het. De mannen werden daar door een vierde handlanger met een andere auto opgehaald. De taxichauffeur kon zichzelf toen uiteindelijk bevrijden uit de laadbak. De criminelen hebben 2.100 SRD van de man afhandig gemaakt.

De auto is door de politie in beslag genomen voor onderzoek. Naar de vier rovers wordt gezocht.