Royal Air Maroc gaat mogelijk lijndienst uitvoeren naar Suriname

royal air maroc, boeing 737-700
Een Boeing 737-700 van Royal Air Maroc. Foto: Victor

De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc opent mogelijk een lijndienst naar Paramaribo, Suriname. Deze mogelijkheid is gisteren besproken tijdens het bezoek van de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita, aan Suriname. 

Volgens Yldiz Pollack-Beighle, de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken met wie het gesprek plaatsvond, vliegt Royal Air Maroc al vijf keer per week naar de Braziliaanse stad Sao Paulo. Op basis hiervan moet het niet moeilijk zijn om een lijndienst naar Suriname te realiseren, aldus Pollack-Beighle.

Ook hebben de ministers mogelijkheden besproken op het gebied van economie, handel, landbouw en visserij, technische en wetenschappelijke opleidingen, diplomatie, toerisme en landbouw.

De staatshoofden van beiden landen, president Bouterse en Koning Mohammed VI, hebben elkaar uitgenodigd om de relatie naar een hoger niveau te tillen.

Royal Air Maroc is de nationale luchtvaartmaatschappij van Marokko. De maatschappij, met de basis in Casablanca, heeft 59 vliegtuigen en vliegt naar meer dan 80 bestemmingen wereldwijd.

Communiqué conjoint à l’occasion de la visite officielle de Son Excellence Nasser Bourita à la République du #Suriname…

Geplaatst door Ministère des Affaires Étrangères et de la Coopération Internationale op Woensdag 12 juni 2019