Schokkend kinderboek vertelt onwaarheden over Surinamers

Foto: Anna Krijger

Op Facebook zijn afbeeldingen met onwaarheden en vooroordelen over Suriname(rs) opgedoken. De foto’s zijn afkomstig uit een Nederlands kinderboek, genaamd ‘Suriname, here we come!’ van de Amsterdamse schrijfster Sanne de Bakker.

De afbeeldingen werden vrijdag op het sociale netwerk geplaatst door Morenita Taborda. Journaliste Anne Krijger poste het een dag later op Twitter.

‘Weetjes’

Het kinderboek, wat in 2012 werd uitgebracht door uitgeverij Pimento, wordt op de website van Sanne de Bakker gepromoot als “Eerste deel van een supergrappige serie, met veel fantastische weetjes over Suriname”. Een van die weetjes is volgens haar dat het in Suriname heel normaal is om vreemd te gaan en dat de meeste mannen een buitenvrouw hebben. Ook claimt zij dat er heel vroeger mensen in Suriname waren die zichzelf als slaaf verkochten. Daarnaast zouden Surinamers een lange intro nodig hebben en niet in staat zijn om een telefoongesprek te beëindigen. 

Foto: Anna Krijger
Foto: Anna Krijger
Foto: Anna Krijger

Sanne de Bakker zegt op Facebook al eerder excuses gemaakt te hebben en dat het boek niet meer verkrijgbaar is. Op haar website is echter nog wel een actieve link te zien die verwijst naar een online warenhuis waar het boek nog te verkrijgen is.

Bibliotheek

Tot verbazing van velen wordt ‘Suriname, here we come’ te leen aangeboden in de bibliotheek in Amsterdam-Zuidoost. Er zouden vandaag al meerdere klachten zijn binnengekomen over het boek. Wat de bibliotheek met het boek gaat doen, is onduidelijk.

Update : Bol.com heeft aangegeven te stoppen met de verkoop van het boek.(zie screenshot bij de comments).De Oba…

Geplaatst door Morenita Taborda op Vrijdag 6 juli 2018