Schutter schietpartij Uitvlugt in Suriname meldt zich bij politie

schietpartij, franchepanestraat suriname, 8 februari 2019
Het gewonde slachtoffer Clifton E. Beeld: Facebook.

De schutter van de schietpartij vrijdagavond aan de Franchepanestraat in het ressort Uitvlugt heeft zich korte tijd na het incident bij de politie gemeld. Het gaat om de 35-jarige Wensley C. Dit meldt het Surinaamse Starnieuws.

C. schoot Clifton E. (42) vrijdagavond in zijn borststreek. Hij werd in kritieke toestand opgenomen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). De krant schrijft dat de twee mannen kennissen van elkaar zijn en dat er een woordenwisseling aan de schietpartij vooraf ging. Volgens de nieuwssite Waterkant zouden C. en E. toebehoren aan een vriendengroep en zou het gaan om een uit de hand gelopen grap.

C. heeft bij de politie verklaart dat E. als eerste een vuistvuurwapen tevoorschijn haalde en daarmee op C. hebben geschoten. De man hielt hier een wond aan zijn linker elleboog aan over. C. zegt dat hij vervolgens zijn eigen wapen trok en E. in de borststreek schoot. Hij is daarna weggereden. Zijn wapen, waar hij volgens de politie geen vergunning voor heeft, gooide hij bij de voet van de Wijdenboschbrug in de berm. De politie is samen met C. teruggereden naar de locatie om het wapen te zoeken, maar dit zonder resultaat. De schutter wordt verdacht van zware mishandeling en overtreding van de vuurwapenwet.

Op social media circuleren verschillende video’s van de schietpartij.

De politie doet verder onderzoek in de zaak.