Sharied S. (37) krijgt 20 jaar cel voor moord op vriendin in Suriname

surinamerivier, brug
De Surinamerivier. Foto ter illustratie. Foto: Benutzer

De 37-jarige Sharied S. uit Amsterdam is vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar. De rechtbank in Lelystad acht bewezen dat de man in Suriname zijn vriendin doodde om 3 ton aan verzekeringspremie op te strijken. De rechter ging mee in de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

S. was op vakantie in Paramaribo met zijn 29-jarige vriendin uit Almere, toen zij in de nacht van 26 juni 2015 in de Surinamerivier verdween. Enkele dagen later spoelde haar lichaam aan langs een oever bij een houtzagerij. De man heeft er volgens de rechtbank voor gezorgd dat de vrouw in de stroming terecht is gekomen. Volgens S. was de Almeerse onder invloed van drank langs de rand van de rivier op een muurtje gaan liggen en in het water gevallen toen hij verderop stond te plassen.

De politie in Suriname ging uit van een ongeval, maar een door de vrouw pas afgesloten levensverzekering wekte argwaan. Bij haar dood zou 3 ton overgemaakt worden op de rekening van S.

Gelogen

Tijdens de gerechtelijke procedure heeft hij aantoonbaar gelogen. Zo heeft S. in Suriname tegen de politie gezegd dat hij niet kan zwemmen en heeft hij verklaard nooit eerder op de bewuste plek te zijn geweest. Ook heeft de man documenten vervalst om zijn onschuld te bewijzen en stroken zijn verklaringen niet met informatie uit het dossier.

S. hield er meerdere relaties op na. Terwijl hij met zijn vriendin in Suriname was, zocht hij online meubels uit met een andere vriendin met wie hij zou gaan samenwonen.

De man is ook veroordeeld voor poging tot oplichting van een verzekeringsmaatschappij, oplichting van een hypotheekverstrekker en valsheid in geschrifte.