Sjouwer Zanderij aangehouden voor mishandeling

De Surinaamse politie van het ressort Zanderij heeft op vrijdag 10 mei Ricardo D. die werkt als sjouwer op de Johan Adolf Pengel luchthaven aangehouden voor mishandeling.

Ricardo D. is een hosselaar. Samen met anderen doet hij sjouwerswerk op de luchthaven. Dat houdt in dat zij reisbagage van passagiers sjouwen tegen een geldelijke vergoeding. Op een bepaalde moment deden passagiers hun beklag dat spullen uit hun reisbagage werden ontvreemd.

Leden van de bewakingsdienst op de luchthaven spraken  de sjouwers aan om zich niet schuldig te maken aan het weg nemen van spullen uit de reisbagage van de passagiers. Ricardo D. viel de bewaker die hem daarover aansprak aan met een scherp voorwerp. De bewaker werd verwond aan zijn linker bovenarm. Een collega van die bewaker kwam tussen beide en kon daardoor erger voorkomen.

Voordat de verdachte kon worden aangehouden, maakte hij zich uit de voeten. Ricardo D. was echter niet klaar met de zaak want hij wachtte  de bewaker na werktijd op en viel die weer aan met een scherp voorwerp. Die aanval vond plaats buiten het luchthavencomplex op de openbare weg.

Het bewaker verplaatste zich op de bromfiets. Hij viel van de bromfiets waarna Ricardo weg liep. De bewaker deed aangifte van mishandeling tegen Ricardo D. De sjouwer werd  toen opgespoord en aangehouden door de politie. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld meldt het Korps Politie Suriname.