SLM Airbus A340 nog niet teruggekeerd van onderhoud

slm, surinam airways, airbus a340, schiphol
De Airbus A340 van de SLM.

De Airbus A340 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is nog niet teruggekeerd van een geplande onderhoudsbeurt in Duitsland.

Uit een onderhoudsinspectie, die vorige maand door Lufthansa Technik in Duitsland werd uitgevoerd, bleek dat het landingsgestel van de 20-jaar oude Airbus aan vervanging toe was. De maatschappij liet toen weten dat dit onderdeel in de week van 8 tot en met 16 januari vervangen zou worden en dat het toestel naar verwachting op 18 januari weer operationeel zou zijn. De Airbus van de SLM vertrok op 7 januari naar luchthaven Frankfurt-Hahn, maar is tot op heden niet teruggekeerd.

Vervanging

De Surinaamse luchtvaartmaatschappij zette voor de vluchten tussen Paramaribo en Amsterdam tot 20 januari een gehuurde Airbus A330 van het Spaanse Wamos Air in. Vanaf woensdag 23 januari tot zondag 3 februari wordt de route bevlogen met een Boeing 777-200ER van het eveneens Spaanse Privilege Style. Uit vluchtinformatie op de website van Schiphol blijkt dat er vanaf woensdag 6 februari weer gevlogen wordt met de Airbus A340.

Deze website heeft navraag bij de SLM gedaan, maar heeft tot op heden geen reactie over de reden van het oponthoud mogen ontvangen.