SLM Airbus A340 voorlopig niet naar Suriname

surinam airways, slm, airbus a340, pz tcp
De oude Airbus A340 van de SLM. Foto: Alf van Beem

De enige Airbus A340 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) zal voorlopig niet ingezet kunnen worden op de route Amsterdam – Paramaribo. Het toestel vertrok op 7 januari naar luchthaven Frankfurt-Hahn om het landingsgestel te laten vervangen, maar keerde niet op de geplande data terug.

Waarom de 20 jaar oude Airbus A340 niet tijdig terugkeerde, is niet duidelijk.

De Surinaamse luchtvaartmaatschappij zette voor de vluchten tussen Paramaribo en Amsterdam tot 20 januari een gehuurde Airbus A330 van het Spaanse Wamos Air in. Vanaf woensdag 23 januari tot zondag 3 februari wordt de route bevlogen met een Boeing 777-200ER van het eveneens Spaanse Privilege Style.

De SLM laat in een reactie aan Luchtvaartnieuws.nl weten dat het niet weet wanneer de eigen A340 weer kan worden ingezet.

UPDATE:

De Airbus A340 van de SLM is door extra operationele werkzaamheden aan het landingsgestel en een eerder ingeplande C-check (februari in plaats van maart) pas eind maart weer beschikbaar. Dit meldt de maatschappij desgevraagd aan DAGonline.

“De financiële impact van de onderhoudsvertraging is duidelijk voelbaar, maar de SLM doet er alles aan om het ongerief voor de passagiers tot een minimum te beperken. Voorlopig wordt de Mid-Atlantische route onderhouden met de Boeing 777-200 van de Spaanse charter maatschappij, Privilege Style”, aldus de SLM in een persbericht.