SLM annuleert vlucht naar Amsterdam door technisch mankement

privilege style, boeing 777-200er
Boeing 777-200ER van Privilege Style. Foto: Oyoyoy

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft gisteren de vlucht naar Amsterdam moeten annuleren wegens een technisch mankement aan de gehuurde Boeing 777. 

De passagiers hadden al ingecheckt, toen zij van de maatschappij te horen kregen dat de bagage weer opgehaald diende te worden en zij weer huiswaarts konden keren.

De geannuleerde vlucht (PY994) van gisteren zal vandaag (28 februari) uitgevoerd worden. Het toestel vertrekt om 18:20 uur (lokale tijd) vanaf de Johan Adolf Pengel luchthaven. Het vliegtuig zal naar verwachting omstreeks 07:20 uur (lokale tijd) landen op Schiphol.

Airbus A340

De SLM huurt de 17,5 jaar oude Boeing 777 van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Privilege Style. Eerder meldde het staatsbedrijf aan deze website dat de eigen Airbus A340 door extra operationele werkzaamheden aan het landingsgestel en een eerder ingeplande C-check (februari in plaats van maart) pas eind maart weer beschikbaar is. Het toestel staat sinds 7 januari in Duitsland, waar het onderhoud plaatsvindt. “De financiële impact van de onderhoudsvertraging is duidelijk voelbaar, maar de SLM doet er alles aan om het ongerief voor de passagiers tot een minimum te beperken”, aldus de maatschappij in een persbericht.