SLM kondigt hervormingen aan en luidt ‘nieuw tijdperk’ in

surinam airways, boeing 737, slm, aviation
Een oude Boeing 737-300 van de SLM. Foto: Aero Icarus

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) laat in een persbericht weten dat het hervormingen gaat doorvoeren om zijn dienstverlening te verbeteren. Het bedrijf is uit op eerherstel en zegt vanaf nu meer te gaan focussen op een betere service en communicatie naar zijn klanten toe. “De SLM zal er met continuïteit, winstgevendheid en een excellente service in het vaandel voor zorg dragen dat de keuze voor de SLM weer vanzelfsprekend is.”

Negatieve spiraal

De SLM ligt al langere tijd onder vuur. Veel passagiers hebben het vertrouwen in de maatschappij verloren. De afgelopen tijd was de Surinaamse luchtvaartmaatschappij weer veelvuldig in het nieuws. Zo kampte de SLM met beladingsproblemen, verkeert het bedrijf nog steeds diep in de rode cijfers, werd er een SLM-leidinggevende opgepakt in verband met drugssmokkel en werd buurland Frans-Guyana als bestemming van het vluchtrooster geschrapt.

Ook werden er de afgelopen tijd veel vluchten geannuleerd en/of vertraagd. Mede hierdoor zag de SLM het aantal passagiers op de Mid-Atlantische route (Amsterdam-Paramaribo) teruglopen.

Belofte

De SLM zegt het roer nu om te gaan gooien en wil zich meer gaan focussen op het aspect service en communicatie. Veel passagiers klagen over een slechte service en communicatie bij vertraging of het uitvallen van vluchten. “Dit moment grijpen wij aan om bescheiden een nieuw tijdperk in de luiden waarbij de focus meer is gericht op de verhoging van de service en betere communicatie naar onze klanten. Er zullen de komende maanden een aantal veranderingen binnen de organisatie worden doorgevoerd, zodat deze belofte wordt waargemaakt”, aldus de SLM in het persbericht.

Na de opgelopen schade is het bedrijf uit op eerherstel om zo weer klanten naar zich toe te trekken. “Wij willen samen met onze aandeelhouders, personeel en klanten op een hoger niveau komen. De SLM zal er met continuïteit, winstgevendheid en een excellente service in het vaandel voor zorg dragen dat de keuze voor de SLM weer vanzelfsprekend is.”

Nieuw vliegtuig

De maatschappij meldt eveneens dat de ‘nieuwe’ Boeing 737-700 gereed is voor gebruik. Vandaag zal de SLM van de Burger Luchtvaart en Veiligheidsautoriteit van Suriname (CASAS) de benodigde documentatie ontvangen. De maatschappij zegt dat hierdoor de meeste vluchten de aankomende week weer volgens het normale vluchtrooster zullen vliegen.

De afgelopen dagen werden er veel regionale vluchten geannuleerd door een tekort aan toetellen. Ook vandaag en morgen is dit het geval. Het enige eigen vliegtuig wat de SLM op dit moment heeft is de Boeing 737-300, maar dit toestel staat al sinds begin deze maand aan de grond voor onderhoud. Het bedrijf verwacht het vliegtuig in de loop van de maand juni terug. “Vanaf dat moment is SLM weer in de gelegenheid om de vertrouwde optimale service aan haar klanten te verlenen.” 

persbericht slm, 25 mei 2018