SLM kondigt spoed persconferentie aan op hoofdkantoor

surinam airways, slm, surinaamse luchtvaartmaatschappij, airbus a340
Foto: Caribb @ Flickr

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) zal morgen een persconferentie geven op het hoofdkantoor aan de Jaggernath Lachmonstraat. De maatschappij zegt tijdens de aangekondigde bijeenkomst onder andere in te gaan op de uitspraken van Robby Maaijen, de voorzitter van de personeelsbond.  

Maaijen deed tijdens een eerdere persconferentie een aantal opvallende uitspraken. “Bij het aantreden van de raad van commissarissen, heeft de president-commissaris aangegeven dat de opdracht van de aandeelhouder (de overheid, red.) is dat men de SLM moet sluiten. Hij heeft gevraagd om hem in de gelegenheid te stellen om binnen twee tot drie jaar het bedrijf winstgevend te maken”, aldus Maaijen. De SLM noemt de bewering in een persbericht een ‘pertinente leugen!’.

Ook zei de voorzitter van de personeelsbond dat de SLM zich schuldig maakt aan vriendjespolitiek door ‘bevriende’ ondernemers voor te trekken.

“De directie zal in een de komende week te beleggen persconferentie uitvoerig ingaan op deze en andere door de vakbonds-voorzitter aangehaalde kwesties”, aldus de SLM in een persbericht die vandaag verscheen.

Van de hand

Voor de vakbond is het duidelijk dat de Surinaamse regering af wil van het verlieslatende SLM. De ontslagen bij Hotel Residence Inn zijn hier volgens Maaijen het bewijs van.

De persconferentie start morgen om 11:00 uur.