SLM-passagiers in doodsangst na landing met harde knal

surinam airways, boeing 737, slm, aviation
Een oude Boeing 737-300 van de SLM. Foto: Aero Icarus

SLM-passagiers hebben angstige momenten beleefd toen een Boeing 737 van de Surinaamse luchtvaartmaatschappij gisteren met een harde knal de grond raakte tijdens de landing op Guyana. Een ‘belangrijk systeem’ wat voor een zachte landing moet zorgen zou in de lucht zijn uitgevallen. Dit meldt een passagier aan de nieuwssite Waterkant

Het toestel was vertrokken vanuit Miami en had als eindbestemming Paramaribo. Een passagier die in het toestel zat heeft het hart in de keel voelen kloppen. “We wisten niet wat ons overkwam! Het was zeer zeer beangstigend! Hard landen is geen prettig gevoel kan ik u vertellen en wij maken ons ernstige zorgen hoe nauw de SLM het neemt met de veiligheid van haar passagiers”, aldus de reiziger tegenover het Surinaamse medium. Passagiers zouden vervolgens lang hebben gewacht op nieuwe informatie. Een vervangende vlucht werd uiteindelijk gecanceld door een gebrek aan cabinepersoneel.

Bivakkeren

Verschillende gestrande passagiers zeggen dat zij aan hun lot zijn overgelaten. De SLM zou de reizigers geen hotel of vervoer hebben aangeboden. Zij zijn gedwongen om 12 uur op de Cheddi Jagan luchthaven in Guyana te bivakkeren. Op een foto is te zien hoe een passagier op een bank op de luchthaven ligt.

Passagiers zouden meerdere pogingen hebben ondernomen om in contact te komen met Rudi Westerborg, de station manager van de SLM in Guyana. Aan de oproepen werd geen gehoor gegeven.

De passagiers zouden pas na zo’n 13 uur wachten wat te eten hebben gekregen.

UPDATE:

De SLM meldt in een persbericht dat de passagiers inmiddels aangekomen zijn op hun eindbestemming, Paramaribo. Volgens de SLM was het systeem nog niet gerepareerd, maar omdat het dag was kon er wel gevlogen en geland worden. De vlucht was meer dan 15 uur vertraagd.