SLM start in Suriname met afrekenen vliegtickets in SRD’s

slm, py 994, paramaribo, amsterdam, Suriname, surinam airways, airbus a340

Vanaf 1 augustus tot en met 21 augustus kan je bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) vliegtickets vertrekkende vanaf Paramaribo afrekenen in Surinaamse dollars. De actie is onderdeel van een testfase op de vluchten in oktober en november van dit jaar. Dit meldt de SLM in een persbericht.

“Met deze eerste stap draagt de SLM bij aan de lang gekoesterde wens van de regering om betaling voor goederen en diensten in Suriname in onze eigen munteenheid te doen geschieden. In nauwe samenspraak met de Minister van OWT&C, dhr. Ing. P. Pengel, zet de SLM in een aktie-model de eerste stap in de richting om het dé-dollariseren van de Surinaamse economie verder inhoud te geven”, schrijft de Surinaamse maatschappij.

Vliegtickets kunnen in SRD’s afgerekend worden bij passageverkoopkantoren in Paramaribo en Nickerie en bij alle erkende reisagenten in Suriname.

“Afhankelijk van de reactie van het publiek en de mogelijkheden binnen de bedrijfsvoering zal de SLM zich inzetten om dit concept in de toekomst verder uit te bouwen”, aldus de SLM.