SLM-toestel enkele weken uit de roulatie

slm, surinam airways, boeing 737, pz-tcn
Een oude Boeing 737-300 (PZ-TCN) van de SLM. Foto: Eddie Heisterkamp

De Boeing 737-300 (PZ-TCQ) van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is enkele weken uit de roulatie wegens grondig onderhoud. Dit meldt het Surinaamse staatsbedrijf in een persbericht.

Uitval

Bronnen melden aan DAGonline dat het toestel kampt met een defect en dat de SLM zich gedwongen zag om het toestel aan een grondige onderhoudsbeurt te onderwerpen. Naar verluid zal dit zo een twee weken duren.

Op 26 april werd dezelfde Boeing ook aan de grond gehouden wegens een scheur in een van de ramen.

Gewijzigd vliegschema

Door het uitvallen van het toestel zal de maatschappij op de regionale bestemmingen vliegen met een aangepast vliegschema. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Dynamic International Airways zal de komende weken de vluchten voor de SLM gaan uitvoeren.

Passagiers zullen via verscheidene media in Suriname op de hoogte worden gehouden van veranderde en/of gewijzigde vertrek- en aankomsttijden. Ook wordt het beroep gedaan op passagiers in contact te treden met hun respectieve reisagenten, aldus de SLM.

“De SLM biedt haar verontschuldigingen aan voor het ontstane ongerief en doet er alles aan om haar dienstverlening naar het reizend publiek zo gauw als mogelijk te normaliseren”, aldus de nationale luchtvaartmaatschappij.

Certificering

Het staatsbedrijf meldt eveneens dat het certificeringsproces van de ‘nieuwe’ Boeing 737-700 in volle gang is. Eerder meldde SLM-onderdirecteur Steven Gonesh dat de maatschappij bezig was enkele formaliteiten af te ronden en dat het nieuwe toestel eind april/begin mei zal starten met het uitvoeren van commerciële vluchten.