SLM vaker naar Trinidad met Boeing 737

slm, boeing 737-700, surinam airways, suriname
De Boeing 737-700 (PZ-TCS) van de SLM.

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) verhoogt per 1 juli het aantal wekelijkse vluchten naar Trinidad van vier naar vijf. De SLM en de Surinaamse toerismebranche geven aan dat zij Trinidianen kennis willen laten maken met Suriname en visa versa.

De vlucht combineert drie bestemmingen: Suriname, Port of Spain en Curaçao. “Wat we zien is groei in de markt en we voelen dat er tractie is om het aantal vluchten te verhogen”, aldus Angela Landburg, bedrijfsplanner bij de SLM, aan TourismTalktt.com. De luchtvaartmaatschappij vliegt vanaf 1 juli naast dinsdag, woensdag, donderdag en zondag ook op de maandag naar het Caribische eiland.

Vorige week gaven enkele werknemers van de SLM en de Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) een presentatie aan een aantal lokale reisagentschappen in het Kapok Hotel op Trinidad. “Suriname beschikt over bronnen waarvan we denken dat ze aantrekkelijk zijn voor het publiek in Trinidad. En we gaan Suriname openstellen voor Trinidadianen en we gaan kijken hoe we kunnen samenwerken met de Trinidad Tourism Authority om meer Surinamers naar Trinidad te krijgen”, zegt Landbrug.

De SLM bevliegt de route Paramaribo – Port of Spain – Willemstad met een Boeing 737-700, waar de maatschappij er twee van in bezit heeft. De SLM wil in 2020 een derde van dit type toestel toevoegen aan zijn vloot.