SLM-vlucht moet terugkeren wegens slecht weer

slm, boeing 737-700, surinam airways, suriname
De Boeing 737-700 (PZ-TCS) van de SLM.

Een onbekend aantal SLM-passagiers zijn gestrand op de Cheddi Jagan International Airport in Guyana en kampen met een flinke vertraging. 

Slecht weer

Een eerder vliegtuig dat voor de SLM een vlucht uitvoerde van Guyana naar Suriname kwam in slecht weer terecht. Het toestel was genoodzaakt terug te keren naar Guyana. Hierdoor kwam het cabinepersoneel over het maximaal aantal werkuren heen, waardoor zij verplicht waren om rust te nemen. Het toestel liep hierdoor vertraging op.

De Surinaamse maatschappij besloot niet te wachten en zette een eigen toestel in om de gestrande passagiers in Guyana op te halen en naar Suriname te brengen. De Boeing vloog vanaf Zanderij met nieuw cabinepersoneel en een nieuwe lading passagiers (met bestemming Aruba en Miami) naar Georgetown. Deze passagiers liepen vervolgens op de Jeddi Jagan luchthaven ook een vertraging op van minimaal twee uur.

“Vanwege de opstelling van de autoriteiten op de airport in Guyana konden deze passagiers niet direct doorreizen en hebben ze daardoor veel ongerief ondervonden. De SLM probeert de vertraging tot een minimum te beperken en werkt er naartoe om de passagiers zou gauw mogelijk op hun plaats van bestemming te krijgen”, aldus de SLM in het persbericht.

De passagiers die Suriname als eindbestemming hebben zullen ook minimaal twee uur later in Paramaribo aankomen.

Geplaatst door Surinam Airways (Official) op dinsdag 5 juni 2018