SLM-vlucht naar Suriname loopt grote vertraging op

wamos air, boeing 747-400
Een Boeing 747 van Wamos Air.

De SLM-vlucht naar Suriname heeft vandaag meer dan twee uur vertraging opgelopen door dichte mist op en rondom de luchthaven. Dit meldt Schiphol.

Vlucht PY 993 naar Paramaribo stond om 15:15 uur op de planning. Door dichte mist kon er echter niet vertrokken worden. Het zicht was op momenten slechts 250 meter. Uiteindelijk koos de gehuurde Boeing 747 om 17:25 uur het luchtruim naar het Zuid-Amerikaanse land.

Door de dichte mist zijn op Schiphol veel vluchten vertraagd of geannuleerd. Normaal gesproken kan Schiphol 65 inkomende vluchten per uur afhandelen. Nu zijn dat er slechts 34 per uur.

Een KLM-vliegtuig vanuit Praag dat vanochtend om half twaalf zou landen zag zich gedwongen uit te wijken naar Groningen Airport Eelde. Drie andere toestellen van de KLM moesten door de dichte mist eveneens een tussenstop maken op een andere luchthaven.

UPDATE:

Door de vertraging op de heenvlucht is ook de terugvlucht (PY 994) naar Amsterdam vertraagd. De nieuwe vertrektijd is 00:40 uur (lokale tijd Paramaribo). De verwachte aankomsttijd op Schiphol is 14:40 uur (lokale tijd Nederland).