SLM wil met nieuw vliegtuig naar New York en Toronto

De eerste 'nieuwe' Boeing 737-700 op de Johan Adolf Pengel luchthaven in Suriname. Foto: Anair80's Aviation Photography.

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) wil zijn routenetwerk op korte termijn uitbreiden naar New York en Toronto. Dit meldt Gerard Lau, de CEO van de luchtvaartmaatschappij op de Facebookpagina van het bedrijf.

De SLM heeft eerder aangekondigd een nieuwe koers te willen gaan varen. Het bedrijf liet in mei weten hervormingen te gaan doorvoeren om zijn dienstverlening te verbeteren. Vlootvernieuwing was onderdeel van het nieuwe plan. De laatste oude Boeing 737-300 (PZ-TCQ) heeft de SLM-vloot inmiddels verlaten. Het toestel, dat meer dan vijf jaar voor de maatschappij vloog, vloog zondagochtend terug naar Orlando.

De SLM heeft haar oude Boeings inmiddels vervangen voor twee ‘nieuwe’ en modernere Boeing 737-700 toestellen. Lau laat weten dat er op korte termijn nog een 737-800 vliegtuig toegevoegd zal gaan worden aan de vloot. Dit type vliegtuig kan langere afstanden afleggen dan de 700-serie. De SLM-topman zegt met dit toestel op korte termijn naar New York en Toronto te willen gaan vliegen.

Amsterdam – Paramaribo

In december 2019 loopt het contract van de huidige Airbus A340-300 af bij de SLM. Dit toestel is inmiddels 20 jaar oud en biedt weinig comfort en faciliteiten. De Surinaamse luchtvaartmaatschappij zal dan een nieuw toestel gaan leasen voor de vluchten van Amsterdam naar Paramaribo. Ingewijde bronnen melden eerder aan deze website dat de SLM zijn pijlen gericht heeft op de Boeing 777-200. Of dit met de komst van de nieuwe directie nog steeds het geval is, is niet duidelijk.

Zie hieronder een video van de binnenkomst van de ‘nieuwe’ Boeing 737-700 op Zanderij, afgelopen maandag.