SLM zegt samenwerking beladingsbedrijf Procons per direct op

suriname, johan adolf pengel luchthaven, zanderij, paramaribo

SLM zegt de samenwerking met het Surinaamse beladingsbedrijf Procons per direct op. Procons was verantwoordelijk voor het laden en afhandelden van SLM-vluchten op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. Het bedrijf zou “ondermaats presteren”, aldus President Bouterse. De opzegging komt daags na de ontstane commotie omtrent het in gevaar zijn van de vliegveiligheid, door het onjuist beladen van vliegtuigen van de Surinaamse vliegmaatschappij. 

Veiligheidsrisico’s

Bouterse zegt tegen De Ware Tijd al langer bezig te zijn om het bedrijf beter te laten presteren. Zo zijn er gesprekken met de leiding van Procons gevoerd, maar veranderde er weinig. Het personeel zou gestrest en oververmoeid zijn, met als gevolg onzorgvuldigheid. Bouterse beaamt eveneens dat er veiligheidsrisico’s zijn. “Verschillende vliegtuigmaatschappijen hebben de Surinaamse regering erop gewezen dat de zaak aangepakt dient te worden”, aldus de staatsman.

De Surinaamse regering gaat opzoek naar een beladingsbedrijf met meer ervaring en professionaliteit. De Surinaamse president zegt dat het “belangrijk is dat er snel wordt gehandeld.”