Surinaams jongetje (2) overleden na tijgeraanval

tijger, suriname, melino gadden

In het Surinaamse dorp Pusugrunu in het district Sipaliwini heeft een tijger* gistermiddag de 3-jarige Melino Gadden aangevallen. Het kind is met diepe snijwonden naar het ziekenhuis overgebracht, waar het korte tijd later overleed.

De opa van de jongen, Theo Gadden, heeft dit bevestigd aan Suriname Herald.

Aanval

Theo Gadden vertelt dat de moeder samen met drie andere kinderen naar haar kostgrond was gegaan en dat Melino in een onbewaakt moment plotseling werd aangevallen door de tijger. Het kind kon geen weerstand bieden aan het beest en werd meerdere keren gebeten.

Ziekenhuis

Melino werd met meerdere diepe snijwonden in het hoofd naar het ziekenhuis gebracht, maar had teveel bloed verloren en overleed korte tijd later in het ziekenhuis. Gla Magaifer, de behandeld arts, schrijft op Facebook dat hij alles in het werk heeft gesteld om de jongen in leven te houden, maar dat dit niet mocht baten. “Ik heb O2 toegediend. Drukverband. Gereanimeerd. Zonder succes. Infuus kon helemaal niet lukken. Ik kon nergens een vat vinden om de naald in te brengen. Niet eens een punt bloed kwam uit de steekplekken”, aldus de arts.

Het is de eerste keer dat een tijger een mens aanvalt in Pusugrunu.

* In Suriname leven geen tijgers. De Surinaamse bevolking noemt jaguars en poema’s doorgaans ook tijger/tigri. De jongen is vermoedelijk aangevallen door een van deze twee katachtige.