Surinaams reisbureau biedt mogelijkheid om te reizen op krediet

slm, surinam airways, boeing 737, pz-tcn
Een oude Boeing 737-300 (PZ-TCN) van de SLM. Foto: Eddie Heisterkamp

Het Surinaamse reisbureau Does Travel & Cadushi Tours gaat klanten de mogelijkheid bieden om te reizen op krediet. Het bedrijf is een samenwerking aangegaan met de Gado Bank om trips te kunnen bekostigen voor mensen die dit wensen. 

Klanten kunnen een reis boeken en deze in termijnen afbetalen binnen maximaal twee jaar. Het gaat om zowel reizen naar het binnenland van Suriname als naar het buitenland. “Wij willen de mensen die verlangen om te reizen tegemoet komen. Er zijn velen die dat nu niet kunnen bekostigen en wij spelen daarop in”, aldus Michael Frijmersum, manager van Does Travel & Cadushi Tours, tegen De Ware Tijd.

Ashwin Gopi, commercieel directeur van de Gado Bank, zegt dat de samenwerking met het reisagentschap een mogelijkheid is om in te spelen op de moeilijke financieel-economische situatie in het land.

Geldgebrek

Uit onderzoek van de Gado Bank is gebleken dat veel Surinamers wel willen reizen, maar dit niet kunnen uit geldgebrek. “Wij hebben een beetje onderzoek gedaan en het blijkt dat een selectieve groep reist. De rest werkt alleen maar, omdat ze niet op vakantie kunnen gaan. Wij willen die mensen ook tegemoetkomen. We willen ook dat zij de rest van de wereld zien”, zegt Henna Bendanon, hoofd marketingafdeling van de bank.

Het reisbureau zegt binnenkort met acties te komen voor trips naar het binnenland van Suriname.