Surinaams theaterstuk ‘Het Verbrande Huis’ komt naar Suriname

het verbrande huis, suriname bodil
Foto: Bodil de la Parra.

De bekende Surinaamse theatervoorstelling ‘Het Verbrande Huis’ komt naar Suriname. Het stuk over de familie de la Parra zal vier keer gespeeld gaan worden in theater On Stage in Paramaribo.

“Het Verbrande Huis’, geregisseerd door Wimie Wilhelm, vertelt het persoonlijke verhaal van de Surinaamse Bodil de la Parra. Bodil komt al haar hele leven in Paramaribo. Zij bezocht het huis van haar vader aan de Zwartenhovenbrugstraat ontelbare keren. Bodil maakt er kennis met haar ongetrouwde tantes, neefjes en haar norse Opa. In het huis was het altijd gezellig, er werd heerlijk gekookt en gedanst op Lieve Hugo. Maar in de nacht van 14 oktober 2012 brandde het huis, onder het toeziend oog van haar familie, tot de grond toe af. 

In ‘Het Verbrande Huis’ wekt Bodil het huis en haar bijzondere Surinaamse familie weer tot leven. Een persoonlijk familieverhaal dat onderdeel uitmaakt van de Nederlands-Surinaamse geschiedenis.

‘Het Verbrande Huis’ speelt op 31 januari en 1, 2 en 3 februari in theater On Stage. Kaarten zijn te verkrijgen bij Dio (Hermitage en Maretraite Mall) en Zus & Zo.

Teaser Het verbrande huis

De familiegeschiedenis van Bodil de la Parra is komisch met veel herkenning.

Geplaatst door 18+ Media op Zaterdag 29 december 2018