Surinaams voetbalinternational komt om bij verkeersongeval

gregory rigters, speler, suriname, voetbal
Foto: Natio Suriname

Surinaams voetbalinternational Gregory Rigters (32) is vanochtend bij een verkeersongeval om het leven gekomen. Zijn assistent-trainer bij de zaalvoetbalclub Mengão, Siegfert Slagveer, zat naast hem in de auto en overleefde het ongeval ook niet.

Schutting

Rigters en Siegfred Slagveer, zoon van oud-topvoetballer Steven Slagveer, zaten met twee anderen in het voertuig dat aan de Franchepanestraat, ter hoogte van Gushan, over de kop ging en tegen een schutting botste en tot stilstand kwam. Het duo raakte bekneld en overleed ter plekke. Het derde slachtoffer, de 31-jarige Damio E. en nog een vierde persoon, zijn per ambulance vervoerd naar de spoedeisende hulp van het Academisch Ziekenhuis in Paramaribo.

Uit het voorlopige onderzoek blijkt dat Rigters met een te hoge snelheid heeft gereden en hierdoor de macht over het stuur is verloren.

gregory rigters, speler, suriname, voetbal-
De auto van Rigters na het ongeval.

Surinaams elftal

Gregory Rigters was basisspeler in het Surinaams elftal tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2018 in Rusland. Hij speelde afgelopen zondagavond nog mee in de verloren finale tegen zijn oude club Styx in de Anthony Nesty Sporthal.