Surinaamse actievoerende politieambtenaren hervatten werk

politie, breaking, suriname
Foto: KPS.

Het Regio Bijstandsteam (RBT) van het Korps Politie Suriname dat in actie was, heeft per direct zijn werk hervat. Dit is het resultaat van het gesprek dat minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie (Juspol) had met het bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB). In een bericht van het Nationaal Informatie Instituut wordt benadrukt dat het ministerie van Juspol de democratische rechtsstaat onderschrijft. Het gaat om de scheiding der machten en eenieder moet zich onderwerpen aan de wet, aldus een passage uit het bericht.

Het gesprek tussen de minister en het bestuur van de SPB is constructief verlopen. De minister had op instructie van president Desi Bouterse deze kwestie besproken met de bond. Dit onderhoud heeft vrijdag plaatsgevonden. Het bestuur van de SPB had naar aanleiding van de inverzekeringstelling van drie leden van RBT een brief geschreven aan de president om ontvangen te worden. De president heeft toen de minister geinstrueerd om deze kwestie af te handelen.

De speciale eenheid RBT dient per direct wederom met zijn werk aan te vangen om de bijdrage te leveren aan de handhaving van de interne veiligheid. Het ministerie van Juspol zal te allen tijde alles in het werk stellen dat het vertrouwen in hem niet wordt geschaad. De SPB heeft om 12.00 uur een vervolg algemene ledenvergadering gehad om het resultaat van het gesprek te bespreken met haar leden.