Surinaamse bisschop Steve Meye weer actief bij gemeente

steve meye, bisschop, suriname
Steve Meye. Beeld: YouTube

De 53-jarige Surinaamse Bisschop Steve Meye is weer actief binnen de gemeente Godsbazuin Ministries International.
Dit wordt bevestigd door het Apostolisch Team van Gods Bazuin Ministries International. Meye is sinds 1 januari 2019 weer gestart, nadat hij zich enige tijd had teruggetrokken nadat hij door een vrouw werd beschuldigd van seksueel misbruik.

Meye, werkzaam bij de gemeente Gods Bazuin Ministries en tevens ‘geestelijke adviseur’ van president Bouterse, wordt door een jonge vrouw uit België beschuldigd van seksueel misbruik. De vrouw heeft aan de politie verklaart dat Meye haar op 28 april 2017 zou hebben verkracht in een Van der Valk Hotel in Amsterdam. Zij deed op 14 september 2017 aangifte bij de politie in het Belgische Noorderkempen. Ook heeft de vrouw aangifte gedaan bij de Nederlandse politie in Breda.

“Wij danken God voor de nationale en internationale bediening die hij heeft toevertrouwd aan onze bisschop, en bidden hem verder veel kracht en wijsheid toe”, wordt aangegeven in de bekendmaking van het Apostolisch Team van Gods Bazuin Ministries International. In de bekendmaking over de hervatting van zijn werkzaamheden, wordt er geen melding gemaakt over het resultaat van het onderzoek naar het vermeende misbruik. Het bestuur van Vereniging van Volle Evangelie- en Pinkstergemeenten en Bedieningen in Suriname en Godsbazuin Ministries International hadden vorig jaar september aangegeven de zaak verder af te zullen handelen volgens Bijbelse normen en waarden.