Surinaamse brandweer blust bosbrand Paramaribo-Noord

brandweer, suriname
Beeld: ATV-networks Suriname.

De brandweer in Suriname heeft zondagavond de handen vol gehad aan het blussen van een enorme bosbrand die uitgebroken was aan de Anamoestraat, in Paramaribo-Noord omgeving Suri Village. Pas na vier uren was de brand volledig geblust die hoge vlammen en een enorme rookontwikkeling heeft gekend.

Voorlichters van het Korps Brandweer Suriname, hebben tegenover lokale media verklaard dat de enorme bosbrand vermoedelijk is ontstaan doordat een kleine vuilverbranding die uit de hand is gelopen. De brandweer heeft wederom een beroep gedaan op de gemeenschap om geen vuil te verbranden, omdat dit niet alleen verboden is volgens de wet, maar ook schadelijk is voor de gezondheid van de mens.

Buurtbewoners zeggen tegenover deze website dat zij de brandweer enorm dankbaar zijn dat zij met man en macht hebben gewerkt om de bosbrand zo gauw mogelijk te blussen. “De vorige keer dat er een enorme bosbrand hier was heeft het hun meer dan een week gekost om de brand en de rookontwikkeling volledig onder controle te krijgen en dat was echt een ramp. Gelukkig is het zondag niet zo ver gekomen”, aldus een buurtbewoner.

Grote bosbrand in het noorden van Paramaribo. Succes KBS

Geplaatst door Klaas Anthonio op Zondag 10 maart 2019