Surinaamse dichter deelt indrukwekkende video over Suriname

woordkunstenaar prevo, previen sewnath suriname
Dichter Prevo in traditionele Creoolse kledij. Beeld: Facebook.

De Surinaamse dichter Prevo laat de harten van vele Surinamers sneller kloppen. Previen Sewnath, zoals de dichter in echt heet, deelt op Facebook een indrukwekkende video over de eenheid en onderlinge verbondenheid en diversiteit van de Surinaamse bevolking.

In het filmpje ‘Suriname, land van diversiteit’ komen alle culturen en religies voorbij die Suriname rijk is. Over mooie en confronterende beelden met bijpassende muziek dicht Prevo confronterende woorden. “Suriname,waar de suikermolens wentelden voor Europa. Zoveel bloed is gevallen op uw lichaam. Suriname, tranen van me broeders en zusters uit Afrika, India en Indonesië. De trieste geschiedenis van Mama Sranan wil ik nimmer beleven.”

De in Paramaribo geboren Prevo roept in zijn gedicht eveneens op tot waardering van land en mens. “Laten wij onze eigen mensen leren waarderen, in alle glorie” en “Laten wij onze vlag, de mooiste vlag, de vlag van Suriname, waarderen.”

Veel mensen reageren positief en aangedaan op de video. “Kreeg hier wel kippenvel”, schrijft Shariza O Darson in een reactie.

De video is in enkele dagen tijd al meer dan 52.000 keer bekeken en meer dan 1600 keer gedeeld.

Bekijk de indrukwekkende video hieronder.

suriname,land van diversiteit.

Suriname,waar de suikermolens wentelden voor Europa.Zoveel bloed is gevallen op uw lichaam.Suriname,tranen van me broeders en zusters uit afrika,india en Indonesie.De trieste geschiedenis van Mama Sranan wil ik nimmer beleven.

Geplaatst door Woordkunstenaar Prevo op Woensdag 10 oktober 2018