Surinaamse discotheek Touche sluit na 34 jaar zijn deuren

touche, suriname, club, discotheek
Foto: Surinamhotspots

De Surinaamse discotheek Touche sluit in januari na 34 jaar zijn deuren. De economische situatie in het land doet de uitgaansgelegenheid uiteindelijk de das om.

Luxe

“Uitgaan is een luxe geworden. Als er daardoor steeds minder animo is en we minder bezoekers krijgen, lijd ik verlies. Ik ga jammer genoeg de zaak dan moeten sluiten”, zegt de aangeslagen Erwin Baldew, eigenaar van Touche tegen De Ware Tijd.

Herinneringen

Baldew zegt dat hij er mooie herinneringen aan over houdt en is blij dat hij heeft kunnen bijdragen aan de ‘opvoeding’ van het uitgaanspubliek. “Met Touche hebben wij mensen blij kunnen maken en hen leuke avonden weten te bezorgen. Mensen wisten dat zij goed gekleed naar Touche moesten komen. Kwam je bijvoorbeeld gekleed in een korte broek en T-shirt, dan ging je niet naar binnen. Om voor een bepaalde balans te zorgen bij de bezoekers, moeten mensen soms ook met een partner binnenkomen. En was je een herrieschopper, dan werd je de deur uitgezet en geschorst.” 

Geen bezoekers

Vijf jaar geleden werd Touche gerestaureerd en heropend. De discotheek kwam in 2015 in zwaar financieel weer. “Door de prijsstijgingen stelden mensen andere prioriteiten. Zelfs op thema-avonden kregen we weinig bezoekers. Enkele evenementen liepen op niks uit”, aldus Baldew.

Sluiting

Ook Upperclub sluit per januari zijn deuren. De komende weken zijn er nog verschillende evenementen en per 2018 zullen beiden clubs alleen nog open gaan als zij gehuurd worden voor privé-evenementen.