Surinaamse en Afghaanse vlag schitteren samen in Montenegro

paragliden, surinaamse vlag
Ricky Sewpersad en Murtaza Sarwari al paraglidend naar beneden met de Surinaamse vlag in Montenegro. Foto: Ricky Sewpersad.

De Surinaamse wereldreiziger Ricky Sewpersad en zijn Afghaanse vriend Murtaza Sarwari kunnen weer een doel afvinken van hun to-do-list. De vrienden reisden vorige week samen af naar Montenegro in de Balkan, waar zij met met hun vlaggen al paraglidend naar beneden kwamen.

Sewpersad is trots op het behaalde doel. “Het was een geweldig en uniek moment om de vlaggen te zien wapperen boven de stad Budva in Montenegro. Plaatselijke bewoners waren ook erg onder de indruk, waardoor wij op een positieve manier ons land konden promoten”, vertelt de wereldreiziger.

Sewpersad en Sarwari vertellen dat reizen voor hun plezier, maar dat zij ook een dieper liggende boodschap willen afgeven. “We willen hiermee bewijzen dat ongeacht je afkomst we vredelievend met elkaar moeten omgaan. Hierbij hebben de locals ook hun medewerking verleend. Ze gaven zonder aarzelen toestemming om onze vlaggen op zo’n manier te tonen. Afghanistan heeft wereldwijd een negatieve reputatie. Dat merk ik ook vaak als ik met Murtaza reis. Meestal wordt hij extra gecontroleerd. Toch willen wij samen bewijzen dat twee vrienden met compleet verschillende achtergronden, samen kunnen leven als familie”, aldus Sewpersad.

De wereldreiziger zegt zich te storen aan het racisme in Suriname, en dan vooral tussen Hindoestanen en Creolen. “Ik hoop dat wij samen de saamhorigheid nog kunnen waarborgen in Suriname.”

Eerder plaatste Sewpersad de Surinaamse vlag op de hoogste berg in de Balkan.

De volgende bestemming van het duo is Turkije.

Volg Sewpersad en zijn reisgenoot via de Facebookpagina ‘Never Stop Exploring’ of via Instagram ‘Rickysew’.

paragliden, afghaanse en surinaamse vlag
Ricky Sewpersad en Murtaza Sarwari al paraglidend naar beneden met de Surinaamse en Afghaanse vlag. Foto: Ricky Sewpersad.