Surinaamse Fly All Ways zet vliegtuigen in de verkoop

fly all ways, suriname, paramaribo, fokker f70
De enige actieve Fokker 70 (PZ-TFB) van Fly All Ways. Het toestel vloog bij de KLM onder registratienummer PH-WXA. Foto: Andrew J. Muller

De Surinaamse luchtvaartmaatschappij Fly All Ways heeft zijn enige drie Fokker 70-vliegtuigen te koop gezet. De airline vraagt 7,8 miljoen Amerikaanse dollar (ongeveer 6,9 miljoen euro) voor alle drie de toestellen.

Fly All Ways nam in 2014 en 2015 een Fokker 70 van KLM over. De toestellen werden in Suriname geregistreerd onder de nummers PZ-TFA en PZ-TFB. Beiden vliegtuigen zijn inmiddels 23 jaar oud.

De derde Fokker 70 die op de verkooplijst staat kent registratienummer PZ-TFC. Het toestel werd in 2018 eveneens van de KLM overgenomen. Het toestel is 22 jaar oud.

Alleen de PZ-TFB is operationeel. Het toetel wordt ingezet op vluchten van Paramaribo naar Curaçao. De overige twee vliegtuigen staan aan de grond.

Fly All Ways zag in 2014 het levenslicht, maar het duurde nog tot begin 2016 voordat de vliegoperaties werden opgestart. Het bedrijf bezit naast de Fokkers geen andere toestellen.

fly all ways, suriname, fokkers, te koop