Surinaamse jongeren zorgen voor overlast in Domineestraat

jongeren, domineestraat, suriname, hebrew israelites
De jongeren van de religieuze beweging de Black Hebrew Israelites in de Domineestraat in Paramaribo. Foto: Facebook

De Surinaamse jongen die eerder een oudere man in de Domineestraat agressief beledigde is opnieuw in opspraak gekomen. In een nieuw filmpje wat opgedoken is beledigt hij samen met zijn handlangers twee langslopende vrouwen op dezelfde locatie.

De jongen predikt met zijn kompanen de boodschap van de uit Amerika afkomstige religieuze beweging de Black Hebrew Israelites (Afrikaanse Hebreeërs) in de Domineestraat in het centrum van Paramaribo.

In het video is te zien hoe de groep jongens met elkaar in gesprek zijn. Als er vervolgens twee vrouwen langslopen worden zij verbaal aangevallen en uitgescholden door meerdere personen uit het gezelschap.

De vrouw vraagt in eerste instantie waarom zij gefilmd wordt. Een van de jongens zegt dat zij zelf bepalen wie zij filmen en wie niet. Ook wordt er tegen de vrouw gezegd dat zij niet zou klagen als het een witte Nederlander was die zou filmen. Daarnaast heeft een van de kerkgangers commentaar op het haar en de zichtbare borsten van de vrouw. “Zulke dames ga ik doodmaken. Je bent een schaamteloze vrouw en een schaamteloze vrouw zien we als een hond. Bitch!”, wordt er door een van de jongens geroepen naar de vrouwen.

De jongeren lijken over lijken te gaan om hun boodschap te verkondigen. Er wordt zelfs door een van hen geroepen dat hij de ingewanden van de vrouw eruit zal halen.

Reacties

Op Facebook wordt met veel afschuw en boosheid gereageerd op de video. Velen vinden dat de groep jongens de openbare orde ernstig verstoren, de straat terroriseren en dat er door de autoriteiten spoedig opgetreden moet worden.

Ook de voormalige Surinaamse ambassadeur bij de Verenigde Naties, Henry Mac Donald, deelde de video op zijn Facebookpagina met het onderstaande bijschrift.

“Deze jonge orde verstoorders gaan steeds een stapje verder en irriteren of vallen mensen thans gewoon lastig op de openbare weg. Wat een toestand? Dit moet zou snel mogelijk worden aangepakt. Verkondig je nonsense, maar mensen mogen niet worden bedreigd. Vrouwen worden met mishandeling en de dood bedreigd en voor vies en vuil uitgescholden, vanwege hun kleding. Daartegen moet worden opgetreden, anders gaat iemand het recht in eigen handen nemen en ze een flink pakslaag verkopen. Ze verstoren met dit aggresieve gedrag duidelijk de openbare orde. Ze zijn zo achterlijk dat ze de overtredingen filmen en misschien zelf publiceren! Zucht!.”

Of de twee vrouwen aangifte gaan doen is niet duidelijk. De Surinaamse politie heeft nog niet gereageerd op de incidenten.

Profeet e kos vrouw tap straatie ? #minebemoeiyere GMS ??‍♂️

Geplaatst door Sranang Kermit op Donderdag 2 augustus 2018