Surinaamse kokosolie uitgeroepen tot nummer 1 van de wereld

coproco, kokosolie, suriname, coronie
Foto: NII

De Surinaamse kokosolie uit Coronie, Coproco virgin coconut oil, is uitgeroepen tot de beste van de wereld. De familie Monkou, die de kokosolie produceert, heeft internationale bekendheid gekregen nadat zij de olie op de KKF-beurs in Suriname gepresenteerd had.

Testen

Het bedrijf heeft een contactpersoon in de hand genomen die bereid was om de kokosolie te promoten in het buitenland. Op de beurs in Duitsland zijn diverse testen uitgevoerd. Amerikaanse deskundigen hebben de Surinaamse kokosolie toen aangewezen als de nummer 1 in de wereld.

Ook in Nederland zijn er testen gedaan, alsmede in het Caribbean Industrial Research Institute (Cariri) in Trinidad.

Genezing

De kokosolie wordt aangeraden aan patiënten die herstellende zijn van onder andere een operatie: “Kokosolie heeft de eigenschappen om te genezen, om snel te genezen. De vitale delen in kokosolie maken dat de wonden sneller gaan helen”, zegt Gitana Monkou-Plak.

Trots

De kokosolie is zowel in Suriname als in het buitenland erg goed ontvangen. Het is verkrijgbaar bij verschillende apotheken en een spa centrum. Ook maakt een psycholoog gebruik van de de Coproco kokosolie in haar praktijk. “Suriname mag heel trots zijn om een district als Coronie te hebben waar nog altijd de officiële, originele noot geteeld wordt voor olieproductie”, aldus Monkou-Plak tegenover het Nationaal Informatie Instituut.