Surinaamse man (40) krijgt tien jaar celstraf voor doden vriendin

trujillo s.
Trujillo S. Foto: Facebook.

De Surinaamse Trujillo S. is gisteren door een rechter veroordeeld tot een celstraf van tien jaar voor het doden van zijn toenmalige vriendin, de 19-jarige Anastacia Pawirowirono. Rechter Dinesh Sewratan acht doodslag bewezen in de zaak. Dit meldt Times of Suriname.

De krant schrijft dat S. verklaarde dat hij met zijn vriendin sprak over haar buitenvriendjes. De vrouw zou toen boos zijn geworden en er zou een ruzie ontstaan zijn, die ontaarde in een worsteling. S. verklaarde toen met een punttang zwaaiende bewegingen te hebben gemaakt, die gezorgd heeft voor een wond boven het linkeroog van Pawirowirono.

De rechter was het daar niet mee eens. Gezien het letsel op het lichaam van de vrouw is hij van mening dat dit steekwonden waren die door Trujillo zijn toegebracht. Dit is ook gebleken uit het rapport van de gerechtelijke lijkschouwing. Ook zat Pawirowirono onder de blauwe plekken.

Feit dat de vrouw zwakbegaafd was heeft voor de rechter ook een rol gespeeld in zijn oordeel. Een eerder buurtonderzoek had uitgewezen dat Trujillo een agressief persoon is.

Pawirowirono werd opgenomen in het ziekenhuis, maar overleed twee dagen later aan haar verwondingen.