Surinaamse Oemrawsingh (40) doodgeschoten in Guyana

nitinder-oemrawsingh-suriname, lichaam, suriname-nitinder-oemrawsingh-suriname, lichaam, suriname-
Het aangetroffen lichaam van Oemrawsingh, te zien in de rode omcirkeling. Foto: Facebook.

De 40-jarige rijstondernemer Nitinder Oemrawsingh, die in Suriname in verband werd gebracht met de enorme drugsvangst in de Jules Sedney Haven vorige week, is in Guyana doodgeschoten.

De politie van Guyana heeft bekendgemaakt dat het lichaam van een Hindoestaanse man omstreeks 16.20 uur plaatselijke tijd is aangetroffen op het strand op Number 63, East Berbice, Corentyne. Oemrawsingh had een schotwond in zijn voorhoofd. Ook zijn er sporen van geweld op zijn lichaam aangetroffen. De man droeg een lichtblauw mouwloos shirt, een zwarte joggingsbroek en zwarte sportschoenen. Zijn mobiele telefoon lag vlak bij zijn hoofd en in zijn zakken werd zo een 400 dollar aangetroffen.

De Guyanese politie ontdekte het lichaam tijdens een reguliere patrouille. Bandensporen in het zand leidde de agenten naar het stoffelijk overschot. Rechercheurs rondom het onderzoek melden aan De Ware Tijd dat zij het vermoeden hebben dat Oemrawsingh door een of meerdere personen naar een specifieke locatie is gelokt.

Het lichaam is voor onderzoek overgebracht naar het Skeldon ziekenhuis in Corentyne, Guyana.

Lichaam

Irvin Kanhai, de advocaat van de familie Oemrawsingh, zegt tegen Starnieuws dat het lichaam zo snel mogelijk terug naar Suriname komt. De familie hem hem dit verzoek gedaan. De raadsman voegde toe dat Oemrawsingh zich vandaag zou melden bij de politie.

Gisteravond, nadat bekend werd dat Oemrawsingh was vermoord, verzamelde familie en vrienden bij zijn huis in Nickerie.

Foto: Facebook.