Surinaamse politie: Cessna-vliegtuig neergestort in het buitenland

Foto: Fuerza de Tarea Conjunta de Esmeraldas

Op verschillende social media kanalen doet momenteel een foto de ronde van een neergestort Cessna-vliegtuig. Beweerd wordt dat het toestel drugs vervoerde en in Suriname is neergestort. Een hoofdinspecteur van het Korps Politie Suriname laat optekenen dat het ongeval zich niet heeft voorgedaan in Suriname.

De hoofdinspecteur laat verder weten dat het toestel volgens buitenlandse media daadwerkelijk drugs vervoerde en op 20 mei is neergestort nabij de provincie Paipilon Pamicultora hacienda in Ecuador. De nationale politie van Ecuador heeft op een persconferentie bekendgemaakt dat er 240 pakketten cocaïne zijn aangetroffen in het toestel waarvan het exacte totale gewicht nog niet bekend is. 

De hoofdinspecteur betreurt het dat kwaadwilligen steeds weer bewust valse berichten over Suriname op social media plaatsen en verspreiden met de intentie om paniek te zaaien en verwarring te brengen onder de Surinaamse samenleving. “De mensen die zich hieraan schuldig maken druk ik op het hart om dit gedrag achterwege te laten, want het imago van ons land gaat eraan”.