Surinaamse politie heeft verdachten drugsvangst in beeld

drugs suriname 8 januari 2018-1
De onderschepte drugs op de Jules Sedney haven in Suriname. Foto: Facebook.

Er zijn 94 zakken met een gewicht van 2344,5 kg aan cocaïne aangetroffen in een van de acht gecontroleerde containers. Dit werd vanmorgen duidelijk tijdens de persconferentie van de politie in het kader van de megadrugsvangst van afgelopen dinsdag.

In de overige containers zijn er geen drugs aangetroffen. Ook werd duidelijk dat er nog niemand in deze zaak is aangehouden, maar de politie heeft wel al vier verdachten in beeld.

De naam van ondernemer Nitender Oemrawsingh is eerder genoemd in deze zaak en volgens zijn advocaat Irvin Kanhai zal zijn cliënt zich binnenkort aanmelden bij de politie. Kanhai liet eerder aan Starnieuws weten dat met het blote oog kan worden waargenomen “dat de zakken waarin zogenaamd drugs zitten verschillen van de rijstzakken”. Echter heeft de politie vanmorgen bevestigd dat het daadwerkelijk om cocaïne gaat en dat van alle zakken monsters worden getrokken die naar het Centraal Laboratorium worden gestuurd.

Tijdens de persconferentie werd erop gewezen dat pas bij voldoende bewijs en na afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) wordt overgegaan tot aanhoudingen. Gebeurd dat niet dan is de kans groot dat zij vroegtijdig worden vrijgelaten. De pers wordt nog uitgenodigd wanneer de cocaïne wordt vernietigd.