Surinaamse politieagent: ‘Niet genoeg bewijs tegen terreurverdachten’

terreurverdachte suriname
Nasr I. en Raoul A. Foto: Facebook

Vandaag werd in Suriname de rechtszaak tegen de terreurverdachten Nasr I. en Raoul A. hervat. De politieagent Zamier Pierkhan, die als getuige is opgeroepen, heeft kenbaar gemaakt dat er niet genoeg bewijs is dat de broers van plan waren om aanslagen in Suriname te plegen. Dit schrijft De Ware Tijd.

Nasr I. en Raoul A., die beiden in Nederland geboren zijn en de Nederlandse nationaliteit hebben, werden eind juli vorig jaar opgepakt. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in Suriname.

Ook zouden de mannen zich schuldig hebben gemaakt aan het ronselen van IS-strijders en het doen van voorbereidingshandelingen om terroristische aanslagen te plegen in Suriname. I. en A. zouden zeker twee mensen hebben geholpen om naar Syrië af te reizen om zich daar bij de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) aan te sluiten. Uit diverse chatgesprekken is gebleken dat de mannen sympathie hebben voor de Syrische organisatie.

Pierkhan, lid van het team Forensische Opsporing (FO), zei vanmiddag dat er niet genoeg bewijs is dat de broers een aanslag wilde plegen in Suriname.

De broers blijven vastzitten. De zaak zal op 28 november verder afgehandeld worden.