Surinaamse politieagenten veroordeeld tot 12 maanden celstraf

politieauto, suriname, paramaribo
Foto: KPS

De Surinaamse politieagenten Wendel B. en Melgalvio S. zijn gisteren samen met de Fransman Mateus O. veroordeeld tot twaalf maanden celstraf, waarvan zeven voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest en met een proeftijd van drie jaar. Dit schrijft de Surinaamse krant Times of Suriname.

In oktober vorig jaar werd Mateus O. door de politie van Stolkertsijver aangehouden met 280 gram cocaïne. O. vroeg de politieagent S. of het mogelijk was om een bedrag aan hem te betalen, zodat hij door mocht rijden. S. ging hiermee akkoord. De Fransman zei echter dat hij niet voldoende geld bij zich had en dat hij dit in Frans-Guyana ging halen. De drugs zou hij bij betaling terugkrijgen.

Politieagent B., die op de hoogt was van de situatie, heeft het geld in ontvangst genomen en de cocaïne uiteindelijk teruggegeven aan O.

Bij beide politieagenten werd het aannemen van giften en beloften en het overtreden van de Wet Verdovende Middelen bewezen. Gezien het uitgezeten voorarrest van de mannen komen zij alle drie op vrij voeten.