De Johannes Kwamieschool in het dorp Nieuw Koffiekamp in het binnenland van Suriname, heeft zonnepanelen en een lespakket in gebruik genomen. Het initiatief is een samenwerking van het Johan Ferrier Fonds en Stichting duurzame ontwikkeling Nederland Suriname, kortweg Stichting d’Ons.
Zonne-energie
De elektriciteit die aangeleverd wordt via het stuwmeer is niet altijd constant. Dit probleem is nu deels opgelost. De zonnepanelen zijn bevestigd op het dak van het ICT-lokaal. De computers, lampen en de airco in dit lokaal werken op zonne-energie. Ook krijgen de kinderen les in hoe de zonnepanelen werken en hoe zij op een bewuste en milieuvriendelijke manier met hun omgeving om kunnen gaan.
Reportage
Verslaggever Sam Jones neemt een kijkje op de basisschool van de Evangelische Broedergemeente Suriname en maakte de onderstaande reportage.
Met hulp van het heeft een school in het dorp Nieuw Koffiekamp in het Surinaamse binnenland zonnepanelen ingebruik genomen. Bovendien is er een aanverwant lespakket voor de leerlingen.
In Nieuw Koffiekamp is brandstof uit de stad duur en elektriciteit die aangeleverd wordt via het stuwmeer niet altijd constant. Daarom is voor het onderwijsgebouw gekozen voor zonne-energie. Het Johan Ferrier Fonds steunt dit initiatief van de Stichting duurzame ontwikkeling Nederland Suriname, kortweg Stichting d’Ons. Verslaggever Sam Jones neemt een kijkje bij de Johannes Kwamieschool van de Evangelische Broedergemeente Suriname, een basisschool in het dorp Nieuw Koffiekamp en maakte de onderstaande reportage.