Surinaamse schooldirecteur scheert wenkbrauwen leerling weg

leerling, wenkbrauw, henar nickerie
De leerling met de inkepingen in haar wenkbrauw, aangebracht door de schooldirecteur met een scheermes.

Op social media is veel verontwaardiging over de handeling van een Surinaamse schooldirecteur ontstaan. De directeur van de mulo-school Henar in het Surinaamse district Nickerie heeft de wenkbrauwen van een van de leerlingen ‘geschoren’.

De studente verscheen op school met een modieus streepje in haar wenkbrauwen. De directeur pakte hierop een scheermes en sneed hiermee in de wenkbrauw van de leerling, waardoor er enkele grote inkepingen te zien waren. Waarom de directeur dit deed, is onduidelijk.

In een video die op social media gedeeld werd is de studente aangeslagen en in tranen te zien (zie onder).

Geweld

Volgens Assembleelid Rachied Doekhie (NDP) moet de schooldirecteur per direct ontslagen worden. “Het voelt helemaal niet goed aan wanneer barbaren niet hebben begrepen waar de school voor staat. Dit is een zware aanslag plegen op het kind. Haar verdere leven kan in de knoei komen als zij niet goed wordt begeleid. Het is strafbaar om aan iemands lichaam te komen. Dit is duidelijk geweld gebruiken tegen een weerloos schoolkind”, aldus Doekhie tegen Starnieuws.

Vervolging

De grootmoeder van de studente, bij wie de leerling verblijft, heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie in Henar. Volgens waarnemend regiocommandant Ulrich Tjin Liep Shie wil de vrouw niet dat de directeur strafrechtelijk vervolgt wordt. Een ernstige waarschuwing volstaat volgens haar. Tjin Liep Shie zegt dat vervolging, gezien het vergrijp, wel een mogelijkheid is.

De school heeft nog niet openbaar op het incident gereageerd.

Geplaatst door Sranang Taki op Donderdag 1 november 2018