Surinaamse studente (18) pleegt zelfmoord

tanisha noormohamed, suriname
Tanisha Noormohamed. Foto: Facebook

De 18-jarige Surinaamse studente Tanisha Noormohamed heeft zichzelf van het leven beroofd.

Verschillende familieleden uit Paramaribo zijn naar Nickerie afgereisd. De verslagenheid bij de familie is groot. “Ze was rustig en behulpzaam, maar je ziet gewoon niet in hun hoofd welke plannen ze hebben en waar mee ze rondlopen”, schrijft Soeris Lakhansingh, een neef van Tanisha, op social media.

Tanisha was student aan de Scholen Gemeenschap Nickerie (SGN). Op de school is geschokt gereageerd op de dood van de HAVO-leerling.

Naar verluid ligt het motief van de zelfdoding in de relationele sfeer.

Denk jij aan zelfmoord? Je bent niet alleen. Praat er met iemand over in je omgeving of neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel naar 0900-0113.

Zelfdodingen

Het district Nickerie staat al langere tijd bekend om het hoge aantal zelfdodingen. Ook in de districten Sipaliwini, Brokopondo en Wanica stijgt het aantal zelfmoorden. Uit een rapport van het ministerie van Volksgezondheid uit 2016 blijkt dat de gemiddelde leeftijd waarop mensen in Suriname zelfmoord plegen 37 jaar is. De meerderheid van de vrouwen die zelfmoord plegen zijn tussen de 15 en 19 jaar oud. De meeste mannen die een einde aan hun leven maken zijn tussen de 25 en de 45 jaar oud. Ook werd er een stijging van zelfmoordpogingen bij kinderen tussen de 10 en de 14 jaar geconstateerd.

Geplaatst door Soeris Lakhansingh op Vrijdag 26 oktober 2018

Vaarval Tanisha Noormohamed.Student SGN/ Havo Nickerie

Geplaatst door Mones Nazarali op Vrijdag 26 oktober 2018