Surinaamse tiener (18) in Engeland voor de rechter voor moord

jodie chesney, svenson o, suriname--
Jodie Chesney (L) en verdachte Svenson O. (R).

De derde verdachte van de moord op de 17-jarige Britse scholiere Jodie Chesney is de Surinaamse Brit Svenson O. (18). De man, die verdacht wordt van moord, stond gisteren voor de rechter in Groot-Brittannië

O. toonde geen emotie in de rechtbank en bevestigde alleen zijn naam en adres.

De Surinaamse Brit wordt er van verdacht Chesney op 1 maart te hebben doodgestoken, terwijl zij in een park in Londen met haar partner en vriend muziek aan het luisteren was. Chesney werd in haar rug gestoken. Zij zakte direct in elkaar. Vrienden probeerde de meisjesscout nog te reanimeren, maar zij overleed aan haar verwondingen. Chesney had een steekwond van 18 cm diep in haar rug.

De 49-jarige Teresa Farenden woont tegenover het park. Zij hoorde geschreeuw en rende naar de plek toe. Met tranen in haar ogen vertelt ze: “Het was net of ik in een horrorfilm was beland. Toen ik aankwam ademde ze nog wel, maar heel oppervlakkig. Ze kreunde en er was een lichte pols. We probeerden de wond te drukken om het bloeden te stoppen, maar het was zoveel. De partner hielt Chesney vast en gaf kusjes op haar gezicht. Hij fluisterde en smeekte haar om wakker te blijven”, aldus Farenden.

Eerder arresteerde de Engelse politie de 20-jarige Manuel P. en een 16-jarige jongen, wiens identiteit niet bekend is gemaakt omdat hij minderjarig is. Beiden personen wordt eveneens moord ten laste gelegd.

Onduidelijk is nog wat het motief van de steekpartij is geweest. De zaak wordt maandag verder behandeld door de rechter.

Familie van Jodie Chesney, onder andere haar vader, sprak eerder met de Engelse krant MailOnline: