Surinaamse vader (64) en dochter (33) doodgereden op de A9

romana abdoelsaboer, eddy rahiel
Romana Abdoelsaboer en vader Eddy Rahiel. Foto: Facebook.

Een Surinaamse vader (64) en zijn 33-jarige dochter zijn woensdagavond om het leven gekomen bij een tragisch verkeersongeluk op de A9 bij Badhoevedorp.

Eddy Rahiel en Romana Abdoelsaboer, beiden woonachtig in Amsterdam-Zuidoost, hadden iemand afgezet op Schiphol en waren onderweg naar huis. Op de verbindingsweg tussen de A4 en de A9 werden zij geveld door motorpech. Toen ze uitstapten werden ze geschept door een taxi. Ze waren beiden op slag dood.

Telefoon

De broer van Abdoelsaboer, Rashied, had zijn zus vlak voor het ongeval nog aan de telefoon. “Ze zei dat de auto kapot was. Ik hoorde paniek in de stemmen van haar en die mijn vader. Dat had ik nog nooit gehoord, mijn vader was vroeger nota bene automonteur”, zegt Rashied tegen het Parool. Hij adviseerde zijn zus om in de auto te blijven en te wachten tot hulpdiensten zouden arriveren.
“Ik was bang. Ik ben meteen in de auto gestapt om ze te gaan zoeken. Toen ik bij de A9 kwam zag ik overal zwaailichten.” 

Dochters

Abdoelsaboer werkte bij slagerij Al-Mekka in Ganzenhoef. Zij laat twee dochters (11 en 13) achter. Rahiel, die werkzaam was bij de reinigingsdienst van de gemeente Amsterdam, laat een vrouw achter. Beiden worden vrijdagmiddag in Diemen begraven.

Uit onderzoek is gebleken dat de 40-jarige taxichauffeur uit Bergen op Zoom thc, de werkzame stof van cannabis, in zijn bloed had. Hij is naar een ziekenhuis gebracht en zal later verhoord worden.