‘Surinaamse verdachte drugsvangst vermoedelijk land uit gevlucht’

Nitinder Oemrawsingh. Foto: Facebook.

De Surinaamse ondernemer Nitindir Oemrawsingh (40), die dinsdag in Nickerie werd aangehouden in verband met de enorme drugsvangst in de haven van Suriname, is vermoedelijk het land uit gevlucht. De man zou nu officieel als verdachte zijn aangemerkt in de omvangrijke drugszaak. Dit schrijft Starnieuws.

Volgens het Surinaamse medium is Oemrawsingh dinsdag thuis in de Corantijnpolder opgehaald door een arrestatieteam en direct als ‘getuige’ zijn verhoord. Na de ondervraging is de ondernemer heengezonden. Echter is de man nu officieel als verdachte bestempeld, maar van Oemrawsingh ontbreekt op dit moment elk spoor. Vermoedelijk is hij het land uit gevlucht. De Ware Tijd vermoedt dat dit via Guyana gebeurd is.

Tot nu toe is er 2.300 kilo cocaïne tevoorschijn gekomen uit verschillende containers met rijst. De rijst behoort toe aan het bedrijf Nivash. De containers zijn van de rijstpellerij van Oemrawsingh. De laadkisten waren al verzegeld en klaar om verscheept te worden naar Frankrijk. Naar alle waarschijnlijkheid zijn er ook douaneambtenaren bij de zaak betrokken.

Zaterdag heeft de politie een persconferentie gepland omtrent de drugszaak, die zegt dat het formeel nog geen aanhoudingen heeft verricht.